Aquest patís el vaig fer per cel·lebrar l'aniversari de la meva mare. Vem fer un sopar a la Masia, un restaurant d'aquí Sitges, i jo em vaig encarregar dels postres. Van quedar ben contents, però clar... són tots molt poc objectius, jejejeje!!!
Suposo que em va faltar posar-li paper de cuina pels costats per aguantar el fondant mentre encara estava tou... però aquest truquillo encara no el sabia!!
Vaig fer servir buttercream tenyida amb colorant taronja per farcir-lo i cobrir-lo. I el vaig decorar amb fondant taronja, blanc i groc, com es veu a les fotos.
Per acabar de decorar-lo li vaig posar una cinta taronja a la base, i les espelmes que havia comprat. Ja veieu, ben fàcil, a veure si us agrada! Petons i felicitats, mare!!
Pa de pessic de llimona
Ingredients:
- 2 iogurts de llimona
- 4 mides de iogurt de
farina
- 3 mides de iogurt de
sucre
- 1 mida de iogurt d’oli
- 1 sobre de llevat Royal
- 4 ous
- 1 llimona
Procediment:
- Encendre el forn a uns
180-200ºC
- Posar els iogurts en un
bol
- Mentre es va remenant,
afegir-hi el sucre, l’oli i els ous
- Mesclar la farina i el
llevat en un plat. Tamisar-ho i afegir al bol on tenim la mescla anterior,
barrejant bé fins que quedi ben homogeni
- Ratllar la pell de la
llimona i afegir-la al bol (també podem afegir-hi unes gotes de llimona)
- Engrassar el motllo amb
una mica d’oli. Posar-hi paper de forn (a les parets del bol també perquè
creixi de manera homogènia)
- Abocar el contingut del
bol al motllo
- Posar al forn uns 40
minuts aproximadament (segons el forn). No obrir el forn fins a l’últim moment,
quan es pot comprovar si està cuit de dins amb un escuradents
- Treure del forn i deixar
refredar sobre una reixeta
250g de sucre
glass tamissat
250g de
mantega a temperatura ambient
- Batre la
mantega i afegir poc a poc el sucre glass
- Tenyir amb el colorant
desitjat (taronja, en aquest cas)
- Obrir el
pastís pel mig i farcir-lo amb la buttercream
- Tancar el
pastís i cobrir-lo amb la mateixa crema
- Deixar-lo a
la nevera almenys 30 minuts
Decoració
- Estirar fondant taronja i tallar una rodona, de la mida del pastís. Posar a sobre del
pastís.
- Tallar una rodona de paper de forn i posar a sobre la rodona taronja
- Estirar fondant blanc i cobrir el pastís completament. Ajudar-se amb
els allisadors de fondant!
- Marcar amb
escuradents el centre i els extrems per on volem tallar
- Tallar amb un ganivet o bisturí i aixecar amb compte la part blanca
- Treure el paper de forn
- Estirar fondant groc i taronja per fer les lletres i les flors.
Enganxar-les amb pega comestible
- Posar una boleta al centre de les flors