diumenge, 20 de gener del 2013

Pastissos decorats amb fondant (aniversari i jubilació)


Fa uns dies vem tenir dues celebracions a la família: l'aniversari del meu germà Yúsep (en va fer 29) i la recén jubilació dels meus pares. Sí sí, de tots dos!! Doncs no sabia si fer un pastís compartit o dos, i finalment en vaig fer un de gran partit per la meitat, és a dir que en van sortir 2 de petits. Són aquests (el groc pel meu germà i el blanc pels meus pares):



















El pastís és un pa de pessic de vainilla, farcit amb ganaché de xocolata i decorat amb fondant. Vaig estrenar els motllos de les flors i les fulles que m'havien arribat feia uns dies, i n'estic molt contenta!!!









La recepta del pastís i de la crema de xocolata la vaig treure de la pàgina web de l'Alma-cupcakes. Vaig intentar seguir el seu tutorial per aconseguir els cantos perfectes, tot i que a mi no em van quedar igual... (per veure-ho cliqueu aquí). Amb alguns dels trucs que vaig aprendre al curs de decoració de pastissos (que prometo explicar algun dia) i amb poc temps (només tenia una tarda), això és el que em va sortir. Crec que estan prou bé, i tothom va dir que estaven boníssims, mmmmmm!!





Vem cel·lebrar-ho amb un dinar a l'Arrosseria de Sitges. Abans de dinar vaig portar els pastissos, ells els van treure a l'hora dels postres amb les espelmes, i després ens els van servir així de macos!!

divendres, 4 de gener del 2013

Cupcakes de vainilla farcits amb xocolata i decorats amb fondant i glacé... mmmmm!!!


Ooooooh, nooooooooo, se m’ha trencat la batedoraaa!! Per culpa d’aquests cupcakes que vaig fer l’altre dia!!! Sort que era sencilleta (d’aquestes de 2 barilles) i que ja tenia els seus anyets... però és clar, amb la canya que li estic donant últimament, un dia o altre havia de petar!! No, si al final m'hauré de comprar una KitchenAid o similar!!!

Els cupcakes els vaig fer pel sopar de Nadal que fem cada any amb els amics de la uni, a casa una amiga que aquest any també ens ha volgut reunir a tots. Un petonàs especial, wapa!!


Doncs bé, us explico una mica com els he fet, ja que he estrenat cosetes: la safata metàl·lica de 12 cupcakes, els paperets vermells flamencs, i el descorazonador de cupcakes. La safata i el descorazonador, van de conya!! Els paperets no van triomfar massa... Són de la casa Wilton, i havia llegit que perdien una mica el color... a mi no em van perdre gaire el color, però sí que em van sortit una mica oliosos de sota, i és per culpa dels paperets, ja que també en vaig probar uns altres que ens van donar de mostra de la botiga Gadgets de Barcelona, i aquests anaven la mar de bé! Ah, i també se’m van arrugar una mica...

La recepta és fàcil... uns cupcakes de Vainilla. Vaig fer un mix entre dues receptes (la del bloc de l’Alma-Objetivo-Cupcakes i la del llibre de la Marcela Capó, les teniu aquí i aquí, qualsevol d'elles va bé).









Un cop freds els cupcakes, els vaig tallar una mica per dalt perquè van pujar massa. Vaig obrir els cupcakes amb el descorazonador de cupcakes, i vaig fondre xocolata negra al bany maria per farcir-los i untar-los per sobre (la xocolata la vaig posar amb una mànega pastissera). Vaig tapar-los amb les tapes (tallant-ne un tros), i vaig estirar fondant blanc, vermell i verd amb el corró. Vaig tallar rodones amb el tallador (per la vora que té ones. la més maca), i vaig posar el fondant sobre els cupcakes: 4 de vermells, 4 de verds i 4 de blancs. I finalment els vaig decorar amb glacé blanc, blau i vermell, i alguna perla i boleta. Vaig fer formes molt bàsiques, però van quedar prou bé, ja li vaig agafant el truc a la mànega pastissera!! 

Per les decoracions vaig agafar idees dels fascicles Pastelería Creativa que em va regalar ma germana i també d'algunes fotos de cupcakes que vaig trobar per internet (Dulce Compañía Cupcakes). 

Aquí teniu més fotos, espero que us agradin, aquest cop també les ha fet l’Ivan amb la càmera, el penso declarar fotògraf oficial del bloc, merciiii!!!






Conclusions dels cupcakes: necessito més boquilles del núm 2, el glacé vermell em va quedar massa fluid, i... m'encanten els detallets fets amb l'escuradents, com l'espiral blanc sobre fondant vermell, és molt fàcil!!! Que vagi de gust!!