dissabte, 2 de març del 2013

Brownie cupcakes!



Ooohh, per fi m’he comprat una batedora!!! Ja està bé de demanar-li a ma mare o a la meva veïna!! I és d’aquestes amb peu, m’encanta perquè pots anar afegint els ingredients sense deixar de batre!! I no se't cansa el braç, jejeje!! Prometo tractar-la amb mooooooolt de carinyooo!!! Mua mua muaaaaa!!

Per estrenar-la he fet aquests brownie cupcakes (són més muffins que cupcakes, però bueno, com alguns estan decorats...). He seguit la recepta de la Cris de SugarMur, una mica adaptada (la teniu en aquest enllaç). Els he fet per l’aniversari de l’Ivan i n’he guardat alguns, que s’han convertit en Trikis i els han acabat de decorar les meves nebodes, què us semblen? Jejejeje!

Aquests els hi vaig portar a l’Ivan el cap de setmana que vem anar a esquiar a Port Ainé. No va fer 3 anys, en va fer 30, però no podia posar-hi tantes espelmes!!


Aquesta és la caixeta que els vaig portar a les meves nebodes:


I així els van decorar! En saben mooolt!! 


I aquí us deixo la recepta, una mica il·lustrada aquesta vegada, perquè veieu la batedora!!!  No és una Kitchen Aid, però no està gens malament!! Espero que us agradin!! 

Ingredients (per 24 cupcakes):

- 135 g de Mantega a temperatura ambient
- 450 g de xocolata negra fondant
- 5 ous grans (L)
- 270 g de sucre
- 2 cullerades d’essència de vainilla
- 215 g de farina de reposteria
- 2 culleradetes de bicarbonat sòdic
- Nous pelades

Preparació:

- Es preescalfa el forn a 180ºC
- Es posa en un bol la mantega i la xocolata tallada a trossets petits. Es posa al microones i es va controlant cada 15 segons, obrint la porta i remenant cada vegada amb una espàtula perquè es vagi desfent més fàcilment
- Un cop està tot ben desfet, s’afegeix l’essència de vainilla i es deixa reposar
- Al bol de la batedora es baten els ous amb el sucre i una miqueta de sal



- Es tamissa la farina i el bicarbonat sòdic, i es va afegint poc a poc a la mescla d’ou i sucre, sense deixar de batre (a velocitat molt baixa)
- Un cop barrejat, s’afegeix la mescla de xocolata i mantega reservada, que ja està tèbia. Es bat a velocitat molt lenta, fins que quedi ben homogeni


- En aquest punt s’afegeixen les nous (tantes com es vulguin) una mica trossejades. Es barreja bé amb una espátula i ja tenim la massa llesta!!
- Es preparen les càpsules de cupcakes en una safata i s’omplen amb la massa i amb l’ajut d’una cullera o medidor. Per sobre se li poden posar unes quantes nous més
- Es posen al forn a 180ºC durant uns 20 minuts (controlant-ho) i un cop fets es deixen refredar sobre una reixeta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada