dijous, 27 de desembre del 2012

Galetes de Nadal, les millors!!



Sí, sí, sí, m’encanten les galetes decorades que he fet aquests dies!! Un total de 53, totes elles amb els seus detallets, i de 5 tipus diferents!! He estrenat els talladors que em va comprar ma mare a la fira BCN & Cake, i he practicat el que vaig aprendre al curs de Decoració Nadalenca de SugarMur! El fondant és marca Funcakes i tenyit amb colorants Wilton.

Motllos utilitzats
Fondant...
Les galetes són de mantega, la recepta és la mateixa que vaig fer servir per fer les del nen i la nena de gingebre, per veure-la cliqueu aquí. Aquest cop la massa la vaig deixar fer més gruixuda i blanqueta, i la veritat és que queda molt millor!

Abans d'entrar al forn...
Quina oloreta fan al forn!!!

Refredant-se...
I a punt per decorar!
Primer vaig decorar 4 arbres i 4 estrelles amb fondant, així ràpidament per regalar a les altres reposteres que em van acompanyar al curs de Pastissos de Fondant que us explicaré un dia d'aquests... No estan perfectes, però sí molt bones!!


Després ja vaig fer la tanda grossa i... sorpresa!!! Les va cagar el tió en bossetes de celofan!!! No sé com s'ho va fer, però... Ooooh, quin tió més dolç, mmmmm!! Per tota la família!!   

Els Ninots de neu els vaig decorar amb fondant, més o menys com al curs (per veure'ls feu clic aquí). La bufanda havia de ser d'un vermell més intens, va quedar més aviat rosa... El bastonet de carmel que porten al braç no em va sortir fent un rotllo amb fondant blanc i vermell (se'm trencava), així que vaig fer la tira vermella amb fondant i els piquets blancs amb glacé. Els botons són de confeti comestible i els forats estan fets amb rotulador negre comestible. Aviso: són galetes gegants!!


Les estrelles les vaig fer amb glacé blau (i dues de prova amb fondant). I els detalls amb glacé real blanc i una perla blanca enmig. La veritat és que queden més maques amb fondant, però en aquest cas em van quedar millor les de glacé perquè el to del blau aconseguit és millor. Blau barrufet!!



Els Arbres de Nadal els vaig fer amb fondant. Primer una capa de verd, després uns tallets amb les tisores per fer el relleu, l'estrella amb fondant groc, les cintes amb glacé real blau i vermell, i les boletes de colors enganxades amb cola comestible. Una currada, però queden moníssims! O no?



Les Botes del Pare Noel també estan fetes amb fondant. Primer una capa de vermell, després una capa de blanc a la part de dalt... La fulla la vaig fer amb fondant i amb l'ajut d'un tallador amb expulsor... I els detalls amb glacé blanc i dues perles blanques. Maques, oi? Jejeje...



I per acabar hi ha els bastonets de caramel, tots ells fets amb glacé blanc i vermell menys dos, que els vaig fer de prova amb fondant (però aquests últims no m'agraden massa i ni us els ensenyo...).




Per cert, les fotos artístiques les ha fet l'Ivan, és un crac, no hi ha color!! Espero que us hagin agradat les galetes, vaig estar gairebé una setmana amb la cuina olorant a galeta!! mmmm!!! Bon any nou a tothom!!



dimecres, 26 de desembre del 2012

Carlota a la xocolata

Per fer aquest postre m'he basat en les receptes de El libro de oro del chocolate i del bloc Unodedos. El llibre el vaig veure a casa d'una amiga, i fullejant-lo vaig trobar aquesta recepta que em va encantar, ja que sóc fanàtica de la xocolata blanca... mmm!!! A més, m'encanta la forma.


El pastís consta d'un pa de pessic de xocolata, una crema de vainilla i un farcit de xocolata blanca. Es posa el pa de pessic pla, s'unta amb la crema i s'embolica com si fos un braç de gitano. Després es fan tallets i es posen per les parets d'un bol rodó. Es farçeix i se li posa una tapa, feta també del mateix pa de pessic de xocolata. I després se li dóna la volta. És llarg però no costa tant, i va quedar molt bo, us ho asseguro!! Us passo la recepta! 


Pa de pessic de xocolata

Ingredients:

- 135 g de farina
- 40 g de cacao amarg
- 7 ous
- 90 g de sucre
- 100 g de melmelada (opcional)

Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC
- Tamissar la farina i el cacao i reservar
- En un bol, batre 4 ous i 3 rovells amb la meitat del sucre
- Muntar les 3 clares restants a punt de neu juntament amb el sucre restant
- Incorporar de manera intercal·lada la farina i les clares al bol on tenim els ous i rovells, sense parar de remenar i fins obtenir una crema homogènia
- Folrar un motllo de 30 x 35 cm amb paper de forn i posar la mescla a l’interior
- Posar al forn 10-12 minuts
- Deixar refredar i treure del motllo
- Marcar un cercle amb un motllo de puding d’uns 20 cm de diàmetre i reservar (és la tapa)
- Tallar el pa de pessic que queda de manera que obtinguem 2 tires
- Preparar la crema de vainilla:

Crema de vainilla

Ingredients:

- 250 g de mantega
- 170 g de sucre glass tamissat
- 1 cullerada d’essència de vainilla
- 200 ml d’aigua

Preparació:

- Tamissar el sucre glass
- Batre la mantega i afegir gradualment el sucre glass tamissat, fins obtenir una crema
- Afegir la vainilla i seguir remenant
- Bullir l’aigua i afegir-la poc a poc a la crema
- Reservar a la nevera

- Un cop tenim la crema, la distribuïm uniformement sobre les tires de pa de pessic, formant una capa d’uns 5 mm de gruix
- Formar 2 rotllos (tipu braç de gitano)
- Deixar refredar a la nevera durant 10 minuts perquè la crema solidifiqui
- Treure els rotllos de la nevera i tallar-los en discs d’aproximadament 1 cm
- Folrar el motllo de puding amb film transparent i cubrir-lo amb els discs de pa de pessic, intentant omplir tots els forats
- Preparar el farcit de xocolata blanca:

Farcit de xocolata blanca

Ingredients:

- 400 g de xocolata blanca
- 6 rovells d’ou
- 3 clares d’ou
- 50 g de sucre
- 200 ml de llet
- 3 culleradetes de gelatina en pols
- 300 ml de nata

Preparació:

- Trossejar la xocolata en un recipient gran i reservar
- Batre els rovells d’ou amb el sucre fins que quedi homogeni
- Bullir la llet en un pot a foc mig i retirar del foc
- Afegir la meitat de la llet a la mescla d’ou i sucre, sense deixar de remenar
- Abocar la mescla al pot on tenim la llet restant
- Col·locar-ho al foc un altre cop
- Remenar amb una cullera de fusta fins obtenir una mescla densa
- Retirar del foc i abocar la crema sobre la xocolata
- Remenar-ho tot fins que la xocolata quedi ben dissolta i s’obtingui una crema densa i homogènia
- Dissoldre la gelatina en 3 cullerades d’aigua bullint i agregar-la a la mescla, remenant bé
- Deixar refredar
- Muntar la nata i afegir-la delicadament a la mescla de xocolata freda (queda com una mousse)
- Muntar les clares i afegir també amb compte
- Reservar a la nevera

- Agafar el motllo de púding que tenim amb els discs de pa de pessic i omplir-lo amb el farcit
- Posar la tapa de pa de pessic que tenim reservada
- Deixar refredar a la nevera durant almenys 2 hores (millor deixar fins al dia següent)
- Abocar-lo sobre un plat, girant el motllo
- Opcionalment es pot bullir la melmelada d’albercoc amb una mica d’aigua i es pot pintar el pastís just abans de servir-lo



Jo no vaig fer servir exactament els motllos de la recepta perquè no en tenia d'aquesta mida. El braç de gitano no em va quedar del tot bé, se'm trencava i per això els espirals no estan perfectes... i el farcit l'hauria hagut d'apretar bé per tapar tots els forats. Malgrat això... crec que va quedar prou bé, fins i tot me'n van sortir dos de petits!! 

dilluns, 24 de desembre del 2012

Galetes decorades amb fondant

Després d’adquirir material a la Fira de Barcelona, vaig fer les meves primeres galetes decorades amb fondant. Aquella mateixa setmana vaig anar a comprar al Lidl cosetes per decorar que estaven d’oferta i nubes blanques per fer fondant casero, amb la recepta de la Cris de SugarMur (la teniu aquí). En teoria les nubes són per fer pinxitos a la barbacoa, però jo vaig provar 100 g de nubes per 150 g aproximadament de sucre glass, amb una culleradeta de mantega... i va quedar prou bé!! Vaig fer boletes petites i les vaig tenyir amb colorants, per fer una mica de proves... Mireu la compra del Lidl i el fondant casero... quin vici!!!

 

Les galetes les vaig fer pel meu aniversari... 31 ;) La recepta és del Rincón de Bea, i com a aroma li vaig posar una mica de llimona (mig tub dels del Lidl). Vaig fer la bola, la vaig embolicar amb paper film i a la nevera!! Al dia següent vaig estirar la massa, la vaig posar entre papers de forn, i a la nevera 2 horetes! I llavors vaig aprofitar alguns dels motllos que em vaig comprar a la fira BCN&Cake i vaig tallar i fornejar les galetes!! Un cop fredes les vaig deixar en tuppers a temperatura ambient, i al dia següent les vaig decorar, aquest cop amb fondant (del casero, sí), i sprinkes, enganxats amb cola comestible! I també vaig provar el mini-texturitzador que em vaig comprar. Aquí teniu el resultat: rodones, cors i estrelles! Pel meu gust, les millors són les estrelles!



 


diumenge, 23 de desembre del 2012

Cupcakes i galetes de Nadal, BCN&Cake

Avui us explicaré la meva experiència a la 1ª fira de Reposteria Creativa de Barcelona BCN and Cake (www.bcnandcake.com) que es va cel·lebrar a finals de novembre en un dels pavellons de la Fira de Barcelona (al costat de Plaça Espanya). Va sortir per la tele com un caos, un desastre d’organització, una gentada impressionant, cues infinites per entrar... i sí, va ser així, com està tan de moda... però un cop dins no hi havia cap problema i es podia passejar tranquil·lament pels passadissos i stands sense agobiar-se.


Jo tenia entrades des de feia 2 mesos perquè em vaig apuntar a un curs de Decoració Nadalenca de Cupcakes i Galetes, i no vaig tenir cap problema per entrar. Però familiars meus van anar-hi aviat (amb l’entrada comprada) i van haver de fer una horeta de cua per entrar (casi res). El que passa és que la gent es va acumular a primera hora i llavors van decidir que no entrés més gent (tot i que portaven l’entrada comprada). La cua seguia sent infinita, imagineu-vos com estava la gent de revolucionada!! I la majoria dones, jejeje!! Doncs cap al migdia van obrir altre cop, de manera esglaonada, així que més tard o més d’hora, la gent va anar entrant.



Un cop dins hi ha via mooolts stands en un pavelló més aviat petit, així que estaven tots molt apretadets!! Però podies passejar i comprar el que vulguéssis. Jo vaig anar-hi 2 dies i tots 2 vaig sortir amb una bossa a reventar (o més d'una)!! Però realment tot el que hi havia es podia comprar més còmodament des de casa, per internet. Hi havia ofertes que no estaven gens malament, i podies comparar entre vàries botigues perquè estaven una al costat de l’altra. A més, podies conéixer o veure amb els teus propis ulls allò que havies vist abans per internet, o allò que t’havien dit que anava tan bé. Em va servir per agafar idees en alguns stands, on feien petites demostracions.

També van fer concurs de pastissos, exposició de pastissos (maquíssims, i alguns enormes), i vaig veure alguna demostració en directe (l’Alma-Cupcakes firmant llibres i explicant la buttercream de Nutella, mmm!!). També feien cursos en diferents sales. Com us he dit abans, jo vaig fer el curs de Decoració Nadalenca de Cupcakes i Galetes amb fondant, impartit per la Cris de SugarMur, una noia del Vendrell a la qual agraeixo els seus regalitos i explicacions, tot i que van ser exprés (recomano moltíssim el seu bloc i web, jo la segueixo moltíssim, cliqueu aquí!!).

El curs va ser intens: ens van donar 2 cupcakes i 2 galetes, i en només 2 hores haviem de decorar-les amb fondant... i no era pas fàcil per moltes de nosaltres!!! Però van quedar moníssimes, i boníssimes, és clar!! Mireu quines delícies...
 

A mi m’encanten la galeta del ninot de neu i el cupcake del pare noel (més avall)! En canvi al meu nòvio li va encantar el reno, però el vem fer tan ràpid...

Primer vem decorar la galeta-bola. Personalment és la que menys m’agrada, però em va servir per aprendre algun truquillo: el cel no és blau completament, té un efecte marmolat que a la foto no s’aprecia bé (blau i blanc). També vaig utilitzar el rodillo dels espirals, però com era el primer cop que feia una textura... el vaig passar massa vegades i la vaig liar!!! Però bueno, així s’aprèn!! Ah, i la bola també és un exemple de com fer dues galetes unides!! Se’m va aixafar una mica perquè de seguida la vem posar dins la bossa i no estava seca del tot... però tot i això, estava ben bona!!

Després vem fer la galeta-ninot de neu... aiii, m’encantaa!!! Quan vaig acabar el curs vaig anar corrents a comprar-me el motllo en un dels stands on l’havia vist abans!! Què mona la bufanda amb el serrell i les estrelletes! Ah, i el caramel que té al braç també m’encanta, i és molt fàcil de fer!!! I l’efecte neu... aii, ara no me’n recordo amb quins polvos el vem fer, però quedava de conya (serien alguns de brillants comestibles).



Passem als cupcakes: primer vem fer el cupcake-Pare Noel, amb la seva barba i els seus bigotis!! Doncs simplement tallant el fondant amb unes tisores petites, s’aconsegueix aquest efecte de la barba tan real!!

I per acabar vem decorar el cupcake-reno: súperfast!! Les banyes no em van sortir massa bé (se’m trencaven), i havia de ser una noia, mireu els llavis... i encara li faltava un llaç blanc al cap i pintar-li les pestanyes!! Però no va donar temps, gairebé ens fèien fora de la sala!!! 

Conclusions del curs: no sabeu les ganes que em van venir de que arribés Nadal... visca el fondant! I visca el pegamento comestible, que era el primer cop que l’utilitzava i vaig poder comprovar que va genial per les galetes (fins ara les havia decorat totes amb glacé)!! Gràcies per tot, Cris!!

Un altre dia (a l’apartat de bàsics) ja us explicaré les meves adquisicions de la fira i altres coses que m’he comprat per ebay als xinos, que avui l’entrada ja m’ha quedat prou llarga. Petons!!

divendres, 21 de desembre del 2012

Cupcakes i pastís de poma i canyella


Avui us presento... Cupcakes de poma amb crema de canyella! Mmmmm!!! Els volia fer fa dies però no tenia pomes. Quan en vaig comprar... enseguida els vaig fer!! Ah, i amb el que em va sobrar vaig fer pastís de poma, que al meu nòvio li encanta!! La Recepta la vaig treure del llibre de Marcela Capó que em va deixar la Marta, una amiga a la que també li agraden aquestes cosetes.


Ingredients pels cupcakes de poma (per 12 cupcakes):

- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 200 g de sucre
- 2 ous
- Essència de vainilla
- 300 g de farina superior amb llevat
- 2 pomes tallades a daus
- Suc de ½ llimona
- 180 ml de llet
- 1 cullerada petita de canyella en pols

Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC
- Tallar les pomes a daus i tirar el suc de ½ llimona per sobre perquè no s’oxidin
- En un bol, batre la mantega i el sucre fins a obtenir una crema
- Agregar els ous un a un, batent de manera continuada
- Afegir una culleradeta d’essència de vainilla i afegir també la llet
- Tamissar la farina amb la canyella i incorporar a la primera preparació, de manera intercal·lada amb la poma i el suc
- Barrejar bé, omplir els motllos i posar al forn 25-30 minuts

Ingredients per la buttercream de canyella (recepta del bloc Cupcakespara2):

- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 150 g de sucre glass
- 3 cullerades de llet
- ½ cullerada de canyella

Preparació:

- Barrejar la mantega amb el sucre glass fins que quedi una crema uniforme
- Dissoldre la canyella amb la llet i afegir a la mescla anterior
- Barrejar bé i omplir la mànega pastissera per decorar

Jo pels cupcakes vaig fer servir farina de reposteria, i li vaig posar 1 cullerada i ½ de llevat Royal. La veritat és que em van quedar molt baixetes, hauria d’haver omplert més les càpsules!! I tenien massa gust a canyella!!! Ja ho sé per la propera vegada!
Per decorar vaig posar una poma feta amb fondant i més canyella, jeje!!
Amb el que em va sobrar de massa vaig fer pastís de poma en un motllo rectangular, i li faig posar una poma tallada a làmines per sobre (amb unes gotes de llimona) i directe al forn... doncs estava boníssim!!

dijous, 20 de desembre del 2012

Cakepops variats


Una altra tongada de cakepops!! Els vaig fer per no llençar el pa de pessic que em va sobrar del pastís de la Hello Kitty!!! El pa de pessic era el Madeira Sponge Cake, i vaig fer servir ButterCream de Vainilla per lligar-ho i poder fer les boles (per les receptes cliqueu aquí). Una nit a la nevera... i just abans de fer-los, una estona al congelador! Aquest cop no es van suïcidar! Vaig vigilar molt en anar-los posant i traient del congelador en seguida, de 5 en 5, i un cop fets, ràpid cap a la nevera!! 



En van sortit 55, així els vaig poder repartir entre la family, la feina i les meves amigues. Moníssims, fins i tot hi ha Hello Kitty i un intent d’Angry Birds (que molta gent em va dir que eren peixos, però bueno...). Espero que us agradin!!!